Lektorium etnonimi shqiptar - shfaqja dhe shndërrimet e tij funksionale deri në shek. XVIII - Demiraj , Bardhyl (Studime Filologjike, 2022)
Në kuadrin e lektoriumeve të institucionalizuara tashmë në Institutin e Gjuhësisë e të Letërsisë, në datën 3 tetor 2022 prof. dr. Bardhyl Demiraj, ish punonjës i IGJL-së dhe sot drejtues i Qendrës Albanologjike pranë universitetit Ludwig-Maximilian të Mynihut, mbajti një ligjëratë me temë “Etnonimi SHQIPTAR - shfaqja dhe shndërrimet e tij funksionale deri në shek. XVIII”.